02December2023

 Facebook ČKZ 

ckz

Latest News

Home

Orbanizacija meja Republike Slovenije po Cerarjevo

Ob prihodu prvih beguncev v Slovenijo, postaja jasno, na kakšen način se je vlada Republike Slovenije 'pripravila' na prihod beguncev.

No one is illegalVčeraj zvečer (17. september) na železniški postaji Dobrava je na drugem tiru sedem ur stal vlak s tremi vagoni, v katerih je bilo neugotovljeno število beguncev: žensk moških, otrok, nosečnic, starcev. Ves mednarodni železniški potniški promet iz smeri Hrvaške in Slovenije (ter Avstrije) so ustavili do danes do 18. ure, vse potnike iz smeri Slovenije so izkrcali iz vlaka (ti potniki so nato dve uri čakali na avtobus, ki jih je odpeljal v Zagreb).

Vlak z begunci je prispel iz Zagreba na železniško postajo v Dobovi od 19h, kjer je na drugem tiru ostal do 2. ure zjutraj. Vlakovno kompozicijo je stražila policija v popolni vojni opremi in z dvema policijskima psoma, tj. policisti so imeli pripravljene čelade, za pasom so jim viseli pendreki, lisice, oprsani so bili s pločevinkami (domnevam) solzivca, oblečeni v zaščitne jopiče in ščitnike na nogah. Razen prostovoljci Rdečega križa se vlaku ostali (tj. novinarji in opazovalci) nismo smeli približati, v kolikor smo to vseeno naredili, so nas popisali. Begunci niso vedeli, v kateri državi se nahajajo, kaj z njimi nameravajo. Okoli 23h je v vlak stopila reševalna zdravniška ekipa zaradi zdravstvenih težav begunca – pred vstopom v vlak so policisti tudi zdravnike so zadrževali nekaj minut, v vlak niso smeli stopiti s perona. Do zadnjega nismo imeli ne begunci ne ostali nobenih informacij, kaj nameravajo z njimi, dokler okoli 1h ni postalo jasno, da jih bodo odpeljali v postojnski zapor za begunce, ki se mu lepše reče tudi zbirni center za tujce. Na železniški postaji Dobova je vladala zamolklo vzdušje, ki ga je obvladoval obet represivne intervencije policije, v kolikor kdor koli ne bi upošteval takrat vzpostavljenega REDA, ki naj bi bil, seveda, nujen, za našo VARNOST.

Nočna podoba postaje na Dobovi kaže, da se je vlada RS odločila za Obranovo politiko RS do beguncev oziroma za madžarski scenarij upravljanja z begunci, ki se jo v novodnobni maniri polit-latovščine imenuje 'humanitarnost'; izvaja se jo z molkom, represijo, trpanjem beguncev v nekakšne zaprte centre za tujce in blokado mej. Samo vprašanje časa je, kdaj se bodo na vzhodni meji uresničile predosamosvojitvene sanje t. .i. domoljubov o 'zidu na Kolpi'