02december 2023

 Facebook ČKZ 

ckz

Zadnje novice

Domov

ČKZ simpozij 20.4.2023

Ob 50. letnici Časopis za kritiko znanosti v soorganizatorstvu z oddelkom za filozofijo v modri sobi Filozofske fakultete organizira ČKZ simpozij. Revija, ki jo je v času študentskih demonstracij v začetku sedemdesetih let ustanovila skupina radikalnih študentov in mlajših intelektualcev, je danes zavezana kritični obravnavi pristopov in teorij družbenih gibanj in alternativnih političnih praks, socialno-ekoloških vprašanj, kulturnih študij in študij spola, znanstveno-tehnoloških sprememb, medijskih in komunikacijskih teorij, rizičnih tehnologij, socialno-pedagoških tem, marginalnosti, hendikepiranosti itd., ki so jih obravnavali domači in tuji avtorji različnih strok.

Simpozij bo vseboval 3 panele s temami, ki so jih uredniki/-ice predstavili v letniku 2022. 

9.55h-10.00h Uvodni nagovor prof. dr. Marjana Šimenca z oddelka za filozofijo

10h-11h (1. panel, praktična filozofija, so-moderiranje Katarina Majerhold, Dali Regent, sodelujejo dr. Marjan Šimenc, Neža Ambrožič)
11.00-11.15h odmor
11.15h-12.15h (2. panel, pandemija, moderira Arne Zupančič; sodelujejo dr. Uršula Berlot Pompe, mag. Tim Prezelj, mag. Barbara Purkart, Urša Geršak)
12.15h-12.40h odmor
12.40h-13.40h (3. panel, zapatisti, moderira Žiga Brdnik; sodelujejo Arne Zupančič, dr.Andrej Kurnik, Aigul Hakimova)

Na simpoziju bo na voljo tudi stojnica, na kateri bo mogoče kupiti najnovejše in manj novejše številke ČKZ.

Vljudno vabljeni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izhajanje - štirikrat letno

Časopis za kritiko znanosti izhaja štirikrat v letu: spomladi (okvirno konec marca), poleti (okvirno konec junija), jeseni (okvirno septembra) in pozimi (okvirno konec decembra). Občasno izdajamo dvojne številke revije.

Facebook like box

Časopis za kritiko znanostiČasopis za kritiko znanosti. Gre za uveljavljeno družboslovno in humanistično revijo, ki jo je v času študentskih nemirov v začetku sedemdesetih let ustanovila skupina radikalnih študentov in mlajših intelektualcev z namenom, da odprejo teoretski forum, kjer bo lahko nastopala tista znanost, ki se hoče oblikovati v toku refleksije najaktualnejših družbenih gibanj. Več ...