02december 2023

 Facebook ČKZ 

ckz

Zadnje novice

Domov

Vabilo na spletni seminar (pogovor) THE DARK SIDE OF EUROPEANISATION

Vabimo vas k udeležbi na spletnem seminarju Poti solidarnosti (Routes of Solidarity), ki bo potekal ob izidu publikacije The Dark Sides of Europeanisation. 

 

Seminar bo potekal v ponedeljek, 22. junija, med 18.00 in 20.00, in sicer v angleščini, na njem pa bodo sodelovali Nidžara Ahmetašević, neodvisna raziskovalka in novinarka iz BiH, ena od avtoric publikacije; član uredništva ČKZ, predavatelj na UL in prav tako eden od avtorjev publikacije Andrej Kurnik; in Eleni Takou iz organizacije Human Rights 360. Diskusiji se bodo pridružili tudi predstavniki različnih balkanskih organizacij, ki se ukvarjajo z migracijami.  

 

Za udeležbo se registrirate prek povezave: https://zoom.us/webinar/register/WN_KC-01z6aRA-QGEiLtanZwAPo registraciji boste na elektronski naslov prejeli potrditveno sporočilo s povezavo do seminarja.  

 

Publikacija The Dark Sides of Europeanisation je dostopna na povezavi:  https://www.ckz.si/12-novice/obvestila/184-the-dark-side-europeanisation ter https://www.rosalux.rs/sites/default/files/publications/MITROVIC_Dark_Sides_of_EU_.pdf

Informacije o načinu shranjevanja in obdelavi podatkov najdete na povezavi: https://www.rosalux.de/dsgvo-zoom

            

Izhajanje - štirikrat letno

Časopis za kritiko znanosti izhaja štirikrat v letu: spomladi (okvirno konec marca), poleti (okvirno konec junija), jeseni (okvirno septembra) in pozimi (okvirno konec decembra). Občasno izdajamo dvojne številke revije.

Facebook like box

Časopis za kritiko znanostiČasopis za kritiko znanosti. Gre za uveljavljeno družboslovno in humanistično revijo, ki jo je v času študentskih nemirov v začetku sedemdesetih let ustanovila skupina radikalnih študentov in mlajših intelektualcev z namenom, da odprejo teoretski forum, kjer bo lahko nastopala tista znanost, ki se hoče oblikovati v toku refleksije najaktualnejših družbenih gibanj. Več ...