02december 2023

 Facebook ČKZ 

ckz

Zadnje novice

Domov

Izid publikacije THE DARK SIDE OF EUROPEANISATION

V juniju je v sozaložništvu Rosa-Luxemburg-Stiftung SEE in Inštituta Časopis za kritiko znanosti izšla študija The Dark Side of Europeanisation: Serbia, Bosnia and Herzegovina and the European Border Regimev kateri dva od urednikov ČKZ, Barbara Beznec in Andrej Kurnik, ter soavtorici Marta Stojić Mitrović in Nidžara Ahmetašević predstavljajo rezultate in analizo svojega dolgotrajnega terenskega dela v državah na balkanski migracijski poti. Publikacijo najdete v priponki. 

Avtorjem iskrene čestitke!

 

                                                                               

 

 

 

 

Izhajanje - štirikrat letno

Časopis za kritiko znanosti izhaja štirikrat v letu: spomladi (okvirno konec marca), poleti (okvirno konec junija), jeseni (okvirno septembra) in pozimi (okvirno konec decembra). Občasno izdajamo dvojne številke revije.

Facebook like box

Časopis za kritiko znanostiČasopis za kritiko znanosti. Gre za uveljavljeno družboslovno in humanistično revijo, ki jo je v času študentskih nemirov v začetku sedemdesetih let ustanovila skupina radikalnih študentov in mlajših intelektualcev z namenom, da odprejo teoretski forum, kjer bo lahko nastopala tista znanost, ki se hoče oblikovati v toku refleksije najaktualnejših družbenih gibanj. Več ...