02december 2023

 Facebook ČKZ 

ckz

Zadnje novice

Domov

REVOLUCIJA V ROŽAVI: Demokratična avtonomija in osvoboditev žensk v sirskem Kurdistanu

 

Pri založbi ČKZ - Časopis za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo bo v začetku aprila izšla Knjiga Revolucija v Rožavi: Demokratična avtonomija in osvoboditev žensk v sirskem Kurdistanu, ki prinaša opis delovanja struktur in institucij neposredne demokracije, ki so se v času državljanske vojne in intervencij regionalnih ter globalnih imperialističnih sil razvile v multietničnih in multireligioznih predelih severne Sirije. Knjiga ima izjemno dokumentarno vrednost, saj podrobno obravnava projekt Demokratične federacije severne Sirije, ki pravico do samoodločbe uresničuje z gradnjo vključujoče demokratične federacije. Zato je temeljna referenca in izhodišče za študij socialnega, ekonomskega in političnega projekta, ki predstavlja miroljubno in demokratično alternativo za Sirijo in Bližnji vzhod nasploh, alternativo religioznim in nacionalnim ekskluzivizmom in šovinizmom, ki obetajo trajno vojno in vzvod za destruktivne intervencije regionalnih in globalnih sil. Delo z veliko natančnostjo, izčrpnostjo virov, vključno z bogatim etnografskim gradivom, popisuje razvoj kurdskega gibanja za samoodločbo v Siriji, ki ji je z apliciranjem načel bazične in neposredne demokracije uspelo preseči meje med etničnimi in religioznimi skupnostmi in ustvariti model sobivanja in samoodločbe za vse skupnosti sirskega mozaika.

 

339 strani, mehka vezava
Format: 16 x 23 cm, ČB fotografije

 

PREDPRODAJNA CENA: 12€

Knjigo lahko v predprodaji prek Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. naročite do 31. marca!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izhajanje - štirikrat letno

Časopis za kritiko znanosti izhaja štirikrat v letu: spomladi (okvirno konec marca), poleti (okvirno konec junija), jeseni (okvirno septembra) in pozimi (okvirno konec decembra). Občasno izdajamo dvojne številke revije.

Facebook like box

Časopis za kritiko znanostiČasopis za kritiko znanosti. Gre za uveljavljeno družboslovno in humanistično revijo, ki jo je v času študentskih nemirov v začetku sedemdesetih let ustanovila skupina radikalnih študentov in mlajših intelektualcev z namenom, da odprejo teoretski forum, kjer bo lahko nastopala tista znanost, ki se hoče oblikovati v toku refleksije najaktualnejših družbenih gibanj. Več ...